Pro Torpedo

Udruga za zaštitu i promociju riječke industrijske baštine

sentio hero

Garaža

Konferencija 2018.

Ako dolazite kao sudionik konferencije sa osobnim automobilom, ulaz u garažu Građevinskog fakulteta otvoren je od 7:30 do 10:00, ako dolazite nakon tog vremena možete nazvati tajnicu dekana gđu Snježanu Čop na tel. 265 907, pa će vam se otvoriti rampa.

Pro Torpedo konferencija za tisak

Konferencija 2018.

Press konferencija posvećena završnim pripremama 8. konferencije

Na Građevinskom fakultetu bit će predstavljene 53 teme

U radu osme međunarodne konferencije o industrijskoj baštini u Rijeci 25-26.svibnja sudjelovat će 68 prijavljenih sudionika, među kojima njih 39 iz Hrvatske i 29 iz inozemstva. Oni će tijekom dvodnevnog skupa na Građevinskom fakultetu predstaviti cijeli niz raznovrsnih tema u 45 izlaganja i 8 postera.

To je rečeno na konferenciji za tisak što su je članovi Upravnog Odbora Pro Torpeda održali 10. svibnja na botelu Marina u riječkoj luci predstavnicima desetak riječkih tiskanih, radijskih i digitalnih medijskih kuća.

Izlaganjima će biti obuhvaćeno razdoblje od 12. stoljeća do današnjih dana, obrađujući teme iz područja arhitekture, urbanizma, građevinarstva, brodogradnje i strojarstva. Njima će se pridružiti prijedlozi i projekti obnove napuštenih industrijskih objekata, u rasponu od studentskih radova do realizacija poznatih arhitekata i inženjera.

Nadovezujući se na ustaljenu i dobro prihvaćenu praksu dosadašnjih riječkih konferencija da se posjete važne gradsle industrijske lokacije – pa je tako dosad bio organiziran posjet sudionika Harteri, Viktoru Lencu, Brodogradilištu 3. maj, riječkoj luci na Brajdici, Tvornici torpeda i Rafineriji nafte na Mlaki – drugog dana konferencije bit će posjećen kompleks nekadašnje Tvornice Rikard Benčić. Imajući na umu glavnu temu ovogodišnje konferencije, obnovu objekata industrijskog naslijeđa, ta je točka u gradskom tkivu posebno zanimljiva zbog odmaklog procesa obnove i prenamjene kojim će Rijeka dobiti novi gradski kulturni kvart.

Novinari su upoznati s činjenicom kako udruga Pro Torpedo organizira konferenciju u suradnji s Građevinskim fakultetom u Rijeci, Sveučilištem u Rijeci, Gradom Rijekom, Primorsko-goranskom županijom i Ministarstvom kulture. Konferencija je dio programa kojim se obilježava 45 godina Sveučilišta u Rijeci, također je dio programskog pravca 27 susjedstava (Susjedstvo Kampus Trsat) projekta Rijeka europska prijestolnica kulture.

 

http://novilist.hr/Vijesti/Rijeka/Novi-pristupi-obnovi-industrijske-bastine-8.-medunarodna-konferencija-25.-i-26.-svibnja

http://www.mojarijeka.hr/kultura/rijeka-domacin-8-medunarodne-konferencije-o-industrijskoj-bastini/

http://torpedo.media/najavljena-8-medunarodna-konferencija-o-industrijskoj-bastini-kako-ce-izgledati-rijecki-art-kvart-rijeka/

 

Foto: Smiljana Radović Lagator

Konferencija 2018.

Konferencija 2018.

Program:

Brošura:

Kotizacija:

IBAN: HR3924020061100407193
BANKA:  ERSTE&STEIERMÄRKISCHE BANK D.D.
SWIFT/BIC: ESBCHR22

Kotizacija za sudionike konferencije:
500 kn (70 eura) (do 24. svibnja 2018.)
Studenti 50 kn (7 eura)
Umirovljenici 250 kn (35 eura)

Karta:


s lijeva na desno:
kompleks Benčić, izložba Torpedo, Trsatska gradina, Građevinski fakultet, Studentski restoran

Links:

7. Konferencija | 7th Conference: